Tre gode grunde til at investere i en trampolin

0

Sommeren er snart over os, og det er tid til at give haven en overhaling. Hvis du overvejer at opdatere haven med en større investering i år, kan det være, du skal overveje en trampolin. Her giver vi dig i hvert fald tre rigtig gode grunde til, at en trampolin er den ideelle haveaktivitet. For selvom de fleste nok vil investere i en trampolin på grund af børnene, så er det både god underholdning og ikke mindst motion for hele familien.

Du kan finde et stort udvalg af trampoliner til haven her, og der nogle ting du skal holde øje med, inden du beslutter dig for hvilken. Eksempelvis er der forskel på, hvor mange kg en person må veje alt efter modellen.

En trampolin styrker motorikken

I dag har mange børn underudviklet motorik, når de begynder i skole. De bruger simpelthen ikke deres krop nok, og det kan have store konsekvenser. Ud over at børnene halter bagefter i idræt, viser undersøgelser, at dårlig motorik kan have indflydelse på deres sociale liv.

Heldigvis er der noget at gøre ved det. En trampolin er et rigtig godt værktøj til at styrke børns motorik, og den kan bruges af børn i alle aldre (under opsyn). Jo tidligere, børnene kommer i gang, jo større chance er der for, at de får en veludviklet motorik.

Sjov træning i haven

En trampolin kan også bruges til træning i haven. Det er nemlig et meget effektivt værktøj til at få pulsen op og styrke kroppen. Træning på trampolin er meget skånsomt, og fordi trampolindugen giver efter, betyder din vægt ikke noget. Derfor er det en ideel træningsform, hvis du har tendens til ømme led.

Meget af træningen kommer af, at du skal stramme op i kroppen, når du hopper. På den måde får du det bedste afsæt, og du skåner kroppen bedst muligt. Samtidig går hoppene lige i lår- og mavemusklerne, så du lige så stille strammer kroppen op.

Du kan lave mange forskellige øvelser på trampolin, så det er bare med at finde et træningsprogram på nettet.

Sjov for hele familien

Sidst men ikke mindst er en trampolin bare sjov for hele familien. Den kan bruges en stor del af året, fordi I nemt kan tilpasse jeres påklædning til vejret. Både børn og voksne kan bruge trampolinen, og det bedste er, at den ikke kræver ekstraudstyr, besværlige indstillinger eller lignende. Den står bare i haven, klar til brug når som helst.

Comments are closed.