Smykker til kvinder: Den ultimative smykkeguide

0

Smykker er med til at udtrykke vores personlighed. Men hvad ved du egentlig om smykker? Hvilken type smykker passer til lige præcis dig? Det får du svar på her – i den ultimative smykkeguide.

Smykkets historie

Et smykke er en genstand som bæres udelukkende for syns skyld. Det er altså ikke en beklædningsgenstand som sådan, da den ikke har en beklædningsmæssig funktion. Ordet accessory benyttes ofte om forskellige smykketyper – lige fra de traditionelle smykker såsom halskæder, til de mere moderne smykketyper såsom armbåndsure.

Traditionelt set er smykker udformet i en udsøgt metal såsom guld eller sølv, samt eventuelt af smykke- og ædelstene. Smykker repræsenterer således en vis værdi, og ansås derfor traditionelt som en måde at udstille rigdom på. På denne måde har smykker også været et udtryk for magt – den der havde de dyreste smykker, var den mest betydningsfulde person. Historisk har smykker også fungeret som et symbol på kongehusets magt og vælde. Af denne grund har de fleste kongedømmer i dag en samling af kronjuveler, som kun bruges ved særlige lejligheder. I dag produceres smykker i massevis, og fås i alle kvaliteter og priser. De er produceret af alt fra plastik, metal og similisten til guld og safirer. Smykker har derfor i dag en anden funktion, og benyttes nu i højere grad som accessories til beklædningen.

smykker

Smykker til hende

Traditionelt blev smykker hovedsageligt båret af kvinder, mens mænd kun i mindre grad bar dem. Af mere accepterede smykker til mænd er dog manchetknapper, slipsenåle, smykkeure og vielsesringe. Kvinder bærer især halskæder, armbånde, fingerringe, øreringe samt ure. Det er kun i nyere tid, at uret betragtes som et smykke, da det i sig selv har en praktisk funktion.

Personlige smykker

Når du skal vælge smykker, er det en god idé at vælge den ud fra dit personlige udseende. Forskellige smykker passer nemlig bedst til forskellige typer mennesker.

Du kan for eksempel fremhæve din øjenfarve ved at bære smykker i samme nuance som dine øjne. Har du for eksempel lyse blå øjne, kan du vælge øreringe i samme nuance.

Du kan ligeledes vælge smykker efter din hårfare. Er du blondt, vil det som oftest være de kolde, sarte farver, som passer bedst til dig – som for eksempel pastelfarver. Og omvendt, passer de mere varme, dybe farver bedst til brunetter. På samme vis gør det sig gældende, at sølv, hvidguld og platin passer bedst til blondt hår, mens guld og bronze passer bedre til lidt mørkere hår.

Når du vælger smykker, kan de ligeledes være en god idé at overveje din ansigtsform. Har du et rundt ansigt, kan det være en god idé at vælge dråbeformede øreringe, da det får dit ansigt til at synes længere. Har du et aflangt ansigt, kan det være en god idé at vælge runde øreringe, som får dit smalle ansigt til at synes mere fyldigt. Har du en kort hals skal du passe på med de lange øreringe, og i stedet gå efter ørestikkere. Hvis du gerne vil have nogle lange øreringe er det vigtigt at huske på, at de ikke skal gå længere end til din hage. Har du en lang hals, er lange og fyldige øreringe et hit – og de må gerne gå ned over hagen. Find dine smykker online, og overvej om de passer til dit udseende, før du køber.

julie sandlau

Anderledes udsmykning

I den moderne tid ses der flere og flere eksempler på produkter som skabes med henblik på en pyntningsmæssig funktion. Piercinger og tatoveringer benyttes i stor stil som en måde at udtrykke sin personlighed gennem en pyntegenstand. På samme måde har en lang række accessories ofte en mere pyntningsmæssig funktion end en egentlig praktisk funktion. Eksempelvis huer og kasketter fra Oill, som primært produceres med henblik på design, samtidig med at den praktiske funktion selvfølgelig består.

Leave A Reply