Sådan undgår du hårtab

0

Både kvinder og mænd taber hver dag ca. 100 hår. Hvert enkelt hår på hovedet har en livstid mellem 3 til 7 år. Hos mænd er det mere udbredt og almindeligt med hårtab. Den primære årsag til hårtab ligger i generne. Andre årsager til hårtab kan være sygdom, psoriasis, jernmangel eller skeleksem. Lige nu peger forskningen på, at manglende D-vitamin kan være årsagen til hårtab. I denne artikel komme nærmere ind på hvorfor du taber håret og vi vil give nogle råd til, hvad du kan gøre for, at styrke dit hår og dermed undgå hårtab.

Hvorfor taber jeg håret?

Der kan være mange årsager til, at man taber håret. Det er derfor vigtigt, at du søger læge, hvis du oplever, at du får tyndere hår og mister det. Det er vigtigt, at du får afklaret hvad årsagen er til, at du taber håret. Dog er der nogle årsager til hårtab:

  • Stress
  • For lavt stofskifte
  • Polycystisk ovariesyndrom
  • En autoimmun reaktion. (Dit immunforsvar begynder at angribe hårsækkene)
  • Stærk medicin som f.eks. kemoterapi og nogle former for antibiotika

Sådan styrker du håret

Der er nogle måder hvorpå du kan styrke dit hår f.eks. gennem det du spiser. Stærke B-vitaminer kan være med til at styrke dit hår. Du kan få din læge til at udskrive et recept på stærke B-vitaminer, hvis du døjer med hårtab. Sørg for at spise sunde proteiner, som du får gennem mælkeprodukter, bønner, ærter, linser, nødder, mandler osv. Det er også en god ide, hvis du en gang om ugen massager kokosolie ned i hovedbunden, hvilket kan styrke hårrødderne. Spis rigeligt med frugt og grønt, da de indeholder vitaminer og antioxidanter, som styrker håret og forhindrer hårtab.

Få professionel hjælpe

Hvis ingen af de ovenstående ting virker for dig og giver dit hår styrke, kan du søge professionel hjælp. På www.crescina.dk kan du læse mere om, hvad de kan gøre for dig og om hvilke behandlinger de kan tilbyde dig. Med disse behandlinger kan man på blot 2 måneder se en stor forskel.

Leave A Reply