Sådan holder du håret sundt

0

Hvad skal der egentlig til for at holde dit hår sundt? Og hvor ofte skal du pleje det? Læs med herunder og få alle de gode råd.

De fleste af os har prøvet at have en dårlig hårdag. Har du prøvet det, så ved du også, at det kan ødelægge en ellers god dag. Men faktisk har du langt hen ad vejen indflydelse på din hårpragt. Det eneste, det kræver, er, at du får nogle gode hårrutiner, som du følger.

Det skal du huske til hverdag

Du må endelig ikke vaske dit hår hver dag, men det ved du sikkert i forvejen. Start i stedet dagen med at friske håret op. Puf gårsdagens frisure op med hænderne og spray en smule vand i. Du kan også vælge at sætte håret op eller tæmme dine lokker med en smule voks eller noget hårspray.

Hvis du har fedtet hår, så kan du overveje, om du skal bruge tørshampoo. Det kan nemlig sprayes ind i håret ved rødderne. På den måde får du ’suget’ fedtet væk fra dit hår, og derved kommer det til at se nyvasket ud. Det er smart, når du ikke har mulighed for at gøre det hver dag.

Brug en hårkur – det betaler sig

En hårkur fungerer perfekt til at pleje dit hår. Hårkurene indeholder nemlig en masse vitaminer og andre, plejende ingredienser, som kan hjælpe dig med at få et flottere og mere glansfuldt hår.

Kevin Murphy er en af de stylister, der også producerer hårkure — og endda med stor succes. Faktisk er han en af de mest respekterede og eftertragtede hårstylister. Han er blandt andet ophavsmanden til strandlooket, som du med garanti kender fra diverse modeblade. Du kan læse mere om hårkure her.

Brug så få stylingprodukter som muligt

Du bør bruge et minimum af stylingprodukter i dagligdagen – og vi anbefaler bestemt, at du ikke bruger det hver dag. Dit hår kommer nemlig ikke nødvendigvis til at se fantastisk ud, hvis du har haft et overforbrug.

Har du en tendens til at anvende dit glatte- eller krøllejern hver dag, så stop med det. Det slider nemlig på håret med al den varme, og det gør håret tørt og kedeligt. Glat eller krøl dit hår hver tredje dag i stedet. Pas dog på med at gøre det om vinteren, hvor dit hår i forvejen er mere udsat for det hårde vejr.

Vask håret to gange om ugen

Lad være med at vaske dit hår hver dag, som vi skrev tidligere. Det er der ingen grund til, og det vil bare slidt unødvendigt på dit hår. Gør det i stedet to gange om ugen – maksimalt tre gange. Har du meget fedtet hår, så kan det dog være, at du gerne vil vaske det hver dag. Her anbefaler vi, at du anvender en meget mild shampoo.

Når du vasker dit hår, så bør du ikke anvende ret meget balsam eller shampoo. Det er nemlig drøjt i brug, og derfor er det helt fint, hvis du bare brugere en lille smule ad gangen. Husk desuden, at hvis dit hår er alt for umedgørligt, så kan grunden være, at du bruger for meget shampoo, og ikke får det skyllet det ordentligt ud. Er det tilfældet, så skal du blot bruge lidt mere vand.

Comments are closed.