Sådan bliver du klar til rejsen som backpacker

0

Har du netop afsluttet gymnasiet? Leder du efter nye spændende udfordringer, inden du igen skal starte med uddannelse eller job? Så er en rejse som backpacker uden tvivl værd at overveje. I sabbatåret handler det nemlig om at snuse til en helt masse forskellige ting. Når du får nye indtryk fra fremmedartede kulturer, bliver du i højere grad i stand til at definere dig selv. Når du har mere styr på, hvem du er, er det ligeledes lettere at træffe beslutningen om, hvad du skal bruge din fremtid på. Derfor er rejser og højskoleophold utrolig populære blandt unge, der holder sabbatår. Fælles for de to oplevelser er, at de netop hjælper med at definere dig som person, samtidig med at de begge giver et utal af nye oplevelser, som du kan tage med dig i livet.

Hvor skal rejsen gå hen?

Det kan være svært at beslutte, hvor rejsen som backpacker skal gå hen. Først og fremmest kan det være svært, hvis du endnu ikke har haft den store erfaring med at rejse rundt i lande uden for Europa.

Du kan overveje, hvad formålet med rejsen er. Skal rejsen primære fokus være fremmede kulturer? Skal rejsen primære fokus være fysiske aktiviteter og sport? Eller skal rejsens fokus være afslapning, sjov og fest? Du behøver ikke vælge mellem disse, da det er nemt at kombinere. Dog skal du da være opmærksom på, hvad du ønsker at opleve, så du ikke vælger en rejsedestination, som ikke kan tilbyde det, du ønsker.

Mange unge vælger at tage til Asien, hvilket da også er et oplagt rejsemål, da det er forholdsvis billigt, men samtidig byder på smuk natur. Så hvis du er til strand og fremmede kulturer, så tag til Koh Samui og oplev en del af Thailands smukke natur og festlige byliv.

Hvis du derimod er interesseret i andet end strand og byliv og derfor ikke mener, Thailand er den oplagte destination, kan det være en god ide at få vejledning hos et rejsebureau eller rådføre dig hos en, du kender, som har rejst en del rundt i verden.

Tips og tricks til pakkelisten

Når du rejser som backpacker, er det vigtigt, at du ikke pakker mere, end du selv kan bære på ryggen. Derfor handler det om at tænke både kreativt og ikke mindst være realistisk, når du pakker til rejsen. Derfor er det vigtigt, at du anskaffer dig en god og praktisk backpack og en god sportstaske eller rygsæk, som du kan bruge til de mindre udflugter. Derudover er det vigtigt at huske på, at en rejse byder på mange forskellige oplevelser, hvoraf nogle af oplevelserne sandsynligvis vil være hårde mod dit tøj. Særligt vil klimaet i form af luftfugtigheden, der får dig til at svede mere, have indvirkning på dit tøj. Pak derfor tøj, som er behageligt at have på, og som er godt at ånde i. Derudover bør du ikke udelukkende pakke dit nye og smarte tøj. Vælg noget tøj, hvor det ikke er verdens undergang, hvis dette går i stykker under rejsen.

Comments are closed.