Sådan plejer du bedst dine tænder

0

Dine tænder skal helst holde hele livet, så derfor er din tandpleje uhyre vigtigt. Vi har samlet nogle gode råd til, hvordan du bedst plejer dine tænder, så de forbliver sunde, stærke og ikke mindst pæne. Læs med her og lær mere.

Gør dig umage med tandbørstningen

Din daglige tandbørstning er det absolut vigtigste i din tandpleje. Derfor bør du ikke alene børste tænder to gange om dagen, men du skal også gøre dig umage. Sørg for at børste dine tænder grundigt, så du ikke efterlader ikke-børstede områder i munden.

Du bør også være opmærksom på at udskifte din tandbørste regelmæssigt, så du får optimalt udbytte af din tandbørstning. En nedslidt tandbørste vil give dig ringere resultater, og det kan i værste fald være med til at give huller.

Når du børster tænder, bør du være opmærksom på ikke at børste for hårdt. Det kan slide unødvendigt på tænderne. Hvis du ved, at du børster hårdt, bør du vælge en blød tandbørste for at udligne det.

Brug tandtråd

Tandtråd er din bedste ven, hvis du vil passe godt på dine tænder. Gør det til en vane altid at have tandtråd indenfor rækkevidde – eksempelvis i din taske. På den måde øger du chancen for, at du får det brugt regelmæssigt.

Det værste du kan gøre er at opbevare din tandtråd i et lukket skab ude på badeværelset. Vi glemmer alt for nemt at bruge tandtråd, når vi ikke ser det dagligt.

Undgå syreholdige ting

Syreholdige mad- og drikkevarer er særdeles farlige for dine tænder. De fleste ved i dag, at de skal være forsigtig, hvis de eksempelvis drikker en cola. Du bør imidlertid også være forsigtig, hvis du spiser store mængder frugt eller lignende.

Er du nervøs for syren, kan du neutralisere den ved at spise noget basisk lige bagefter – eksempelvis et lille stykke ost.

Undgå ting, som misfarver

Hvis du vil have pæne tænder, bør du forsøge at undgå overdrevet indtag af ting, som misfarver tænderne.

De værste syndere til at misfarve er kaffe, the og rødvin. Disse ting kan selvfølgelig stadig indtages med måde, men det kan være en god idé at skylle munden med vand bagefter. Alternativt kan du også tygge tyggegummi. Tyggegummi øger spytproduktionen, og dermed renser du selv din mund.

Besøg tandlægen regelmæssigt

Tandlægen er din bedste ven, hvis du vil have pæne tænder. Ved at besøge tandlægen regelmæssigt får du tjekket dine tænder og opdaget eventuelle problemer. Tandlægen kan eksempelvis vejlede dig, hvis der er et område, hvor din tandbørstning halter. Derudover er der også mulighed for at få lavet en tandrensning, når du er ved tandlægen, så alle tandsten bliver fjernet.

Hvis du føler, at det snart er tid til et tandlægebesøg, kan du læse mere hos www.tandbud.dk.

Comments are closed.