Sådan indretter du et funktionelt køkken

0

Når køkkenet skal indrettes, har de fleste først og fremmest travlt med at tænke på design, materialer og farver. Det er dog mindst lige så vigtigt at overveje, hvordan køkkenet kan indrettes praktisk, så det er funktionelt i den travle hverdag. I artiklen her kan du blive klogere på, hvor stor en forskel et veludnyttet og praktisk indrettet køkken kan gøre, og hvordan du kan indrette dit eget køkken mere funktionelt.

Praktisk indretning gør hverdagen lettere

Når du indretter dit køkken praktisk, gør du på mange måder hverdagen lidt lettere for dig selv og resten af familien. Madlavning og andre aktiviteter er nemmere at overskue og udføre. Som udgangspunkt vil det generelt spare dig både tid og besvær, at alt har en fast plads. Køkkenet vil være ryddeligt til hverdag, og når det så roder, ved du, hvor tingene skal sættes hen, og oprydningen er dermed hurtigt klaret.

To reserverede arbejdspladser

Ud over at give alt en fast plads, er et godt sted at starte at sørge for, at der altid er mindst to arbejdspladser: en ved vasken og en ved komfuret. Det er typisk de to steder i køkkenet, hvor der er brug for plads at arbejde på. Madlavningen er mindre indbydende, hvis de roder, og der ikke er plads nok til at skrælle, snitte og på anden måde forberede måltidets ingredienser. Hvis du sørger for, at de to områder altid er ryddede, bliver det lidt nemmere at komme i gang, og du slipper for at bruge tid på at rydde op først.

Prioritér køkkenredskaber

Generelt er det en god ide at holde køkkenbordene så ryddede som muligt. Det kan du gøre ved at beslutte, hvilke køkkenredskaber og -maskiner der skal stå fremme, og hvilke der ikke skal. Her er det vigtigt, at du tænker over, hvilket udstyr, du bruger mest og prioriterer derefter. De fleste bruger deres kaffemaskine og elkedel på daglig basis, og de er derfor eksempler på produkter, som med fordel kan stå fremme på køkkenbordet, så morgenkaffen eller -teen er hurtig at sætte over. Modsat kan udstyr, du kun bruger en gang imellem, for eksempel din slowjuicer, sagtens blive sat væk, så den ikke står i vejen eller optager unødvendig plads. Det kan også betale sig at sortere køkkenskabe og skuffer efter samme princip. De redskaber, du bruger oftest, bør stå forrest i skabet eller ligge øverst i skuffen, så du ikke skal bruge tid på at rode efter det.

Comments are closed.