Lav dine egne energibarer

0

Når man træner meget – eller man bare har brug for noget sødt men sundt – kan det anbefales at snuppe en energibar. Der findes mange energibarer på markedet, men det er lige så nemt at lave dem selv.

firsthand-energibarer2

Fyldt med kulhydrater og proteiner
Energibarer er fyldt med både kulhydrater og proteiner – lige præcis disse to stoffer har du brug for, når du træner moderat til hårdt. Man forbrænder meget energi under træningen, og kulhydrater er med til at genoprette det rigtige energiniveau. Proteiner skal musklerne derimod bruge for at kunne restituere sig og opbygge de muskler, du har brug for i den træning fremadrettet. Her følger en opskrift, hvor du både får mere energi og bedre muskulatur efter træningen.

Ingredienser:
5-6 dl havregryn
1,5 dl tørrede tranebær, rosiner eller en blanding
1 dl hakkede abrikoser og/eller andre tørrede bær/frugter
2 dl mandler, nødder eller en blanding
1 dl solsikkekerner, sesamfrø eller en blanding
1,5 dl kokosmel
1 dåse kondenseret mælk (ca. 400 g) – Kondenseret mælk kan fås i mange supermarkeder.

Hak mandler (med skal), nødder og solsikkekerner i en skål, evt. med en stavblender. De må ikke blive helt fintsnittet. Kom de andre ingredienser op i skålen, og rør rundt. Gem en dl havregryn, så kan du vurdere til sidst, om blandingen kan tage mere, eller om den bliver for tør med den sidste dl. Hæld blandingen op i et ovnfast fad eller bradepande. Her er det vigtigt, at det er en bradepande, som er kvadratisk eller rektangulært (ikke ovalt). Ellers får energibarerne ikke den stringente form, der er kendetegnende for energibarer. Hos Chr. Christensen finder du flere fade, som passer til energibarerne. Tryk massen ned med våde hænder eller en palet, og bag den 1 time ved 130 grader.

firsthand-energibarer1

Perfekt som det lille mellemmåltid
Som sagt er energi- eller myslibarer meget velegnede, hvis man træner moderat til hårdt. Men de smager også ret godt og egner sig derfor også perfekt som det lille måltid, du skal have, når du er ved at gå sukkerkold i hverdagen. Når du laver barerne selv, så har du yderligere den fordel, at du præcis ved, hvad der er i – og at der hverken er tilsætningsstoffer, farvestoffer eller andre syntetiske stoffer i mellemmåltidet. Derudover har du mulighed for at lave dem tilnærmelsesvis økologiske. God fornøjelse og velbekomme!

 

Leave A Reply