Cyklen giver bedre motion og sundhed

0

At cykle er noget, vi alle lærer, når vi er børn. Og mange husker netop deres første cykel uden støttehjul, og hvordan man kunne mærke suset i kroppen fra den frihed, det gav. For mange er cykling noget naturligt, også i voksenlivet, og i hvert fald noget man aldrig glemmer, når først man har fået det lært.

mountainbike5

Lad cyklen indgå i dit nytårsforsæt
Og det er jo meget godt. For cykling er nemlig lig med masser af sundhed og motion. Nu er juleferien så ovre, og foråret venter lige om hjørnet. Mange nytårsforsætter går ud på at skabe sig en bedre dagligdag med sundhed og motion, og det er bestemt realistisk at opnå ved at lade bilnøglerne ligge hjemme og i stedet hoppe på jernhesten. At cykle i stedet for at tage bussen eller bilen har også den fordel, at du ofte ikke behøver at bruge helt så lang tid i fitnesscentret i din fritid. Og når du først er begyndt at cykle, vil du hurtigt kunne mærke, at dit kondital er blevet væsentligt forbedret.

mountainbike4

Nyd fritiden på mountainbike
Hvis du er den lidt større cykelnyder, er det måske ikke engang nok at cykle frem og tilbage fra skole eller arbejde. Mange vælger at tage i skoven med deres mountainbikes i deres fritid og få lidt ekstra fordele i form af naturen og spændingen – og så selvfølgelig masser af motion og sundhed. At cykle på mountainbike i skoven kræver både muskelmasse, balancekunst og is i maven. Det er en sportsgren, du kan udføre enten sammen med vennerne eller alene. Du behøver ikke at reservere tid eller planlægge i god tid, at du vil ud at cykle – det er bare at tage af sted, når det passer dig. At køre mountainbike er en udfordrende sportsgren, der er både sjov og med til at holde dig og din krop sund.

mountainbike3

Små cykelture bedre end ingenting
Det er meget forskelligt, hvad folk mener om cykelafstande. Nogle cykler kun på arbejde eller i skole, hvis der er mindre end fem km, og vejret er godt. Andre cykler 15 km til og fra arbejde eller skole i alt slags vejr. Men alt har ret, og fem km er absolut bedre end ingenting. Faktisk er der heller ikke den store forskel på, hvor lang tid det tager at tilbagelægge fem km cykel sammenlignet med hvor lang tid det tager med bilen og især bussen. Men det har også andre fordele at tage cyklen frem for bilen. Ved at sætte dig ind i din bil, bidrager du til CO2-udledning og belaster således miljøet. Det undgår du ved at cykle. Når du cykler, skal du heller ikke betale, hvad det koster at fylde bilen op med benzin eller diesel, så også økonomisk set er det en fordel at sætte dig op på cyklen og træde i pedalerne. Det er gratis motion, og vigtigst af alt: Det giver dig velvære og god samvittighed.

Leave A Reply