Mode: Økologisk tøj vinder terræn

0

Udlandet rykker hurtigt, når det kommer til økologisk tøj, mens bølgen endnu ikke har fået helt fat i de danske forbrugere. Virksomhederne er dog med på bølgen og dyrker hellere end gerne de økologiske tendenser. Det kræver blot, at forbrugerne er klar på at omstille sig.

Især i Storbritannien er der fremgang i den økologiske tøj- og tekstilbranche. Salget går hele tiden fremad – og det er altså ikke kun de økologiske tøj og tekstiler, der er i fremgang; det er også almindelige økologiske dagligvarer.

Der også fremgang i Danmark

Der er øget efterspørgsel på økologi i Danmark. Forbrugerne er dog ikke helt så godt med som i andre dele af verden. Det er en essentiel faktor, at der er efterspørgsel på økologien blandt forbrugerne, hvis udviklingen skal fortsætte.

Det halter efter, når det kommer til økologisk babytøj og tøjvarer generelt. Dog er der ingen grund til at fortvivl, for det skal nok komme. Der var heller ikke stor efterspørgsel på økologiske fødevarer i starten. Det har dog ændret sig, og flere supermarked-kæder sælger da også økologiske dagligvarer nu.

Faktisk er der også mange supermarkeder, der sælger økologisk tøj, om end det på nuværende tidspunkt ikke er det, der vægter højest.

Se efter GOTS-certificeringen, når du køber økologisk tøj

GOTS er en økologicertificering, der dækker hele processen; fra de råmaterialer, tøjet laves af, til selve produktet. Derfor må de produkter, der certificeres med GOTS-certificeringen, kaldes for økologiske.

Du bør altid kigge efter denne certificering, hvis du vil forsikre dig, at de produkter, du køber, rent faktisk er økologiske. Især når det kommer til tøj- og tekstiler. Det er nmelig din garanti for, at produktet og fabrikanten overholder de krav, der er, til økologisk dyrkning, miljørigtig produktion samt ordentlige arbejdsforhold og sociale rettigheder.

Et produkt, der er lavet af økologisk bomuld, men ikke er GOTS-certificeret, må ikke kaldes for økologisk. Her skal der i stedet angives, hvor mange procentdele af fiberindholdet, der er af økologisk bomuld.

Comments are closed.