Manglende alenetid kan få konsekvenser for din sundhed

0

Der skal ikke være nogen tvivl om, at de fleste synes, at det er dejligt at tilbringe tid med andre, hvad end det er deres familie eller venner. Det er også dét, der ligger til grund for, at der er mange af dem, der har en meget kalender, der er meget booket og ikke rigtigt har tid til dem selv. Det er en skam, for selvom det ikke virker således, så er det vigtigt, at du også har alenetid i ny og næ. Desværre er der mange, der ikke tror, at det er noget, der rent faktisk er aktuelt.

I dag er der mange, der pakker deres tid og kalender så meget, de kan. De vil gerne klare en masse arbejde, de vil gerne finde tid til familie og de skal også gerne lige presse lidt tid ind til venner, hobbyer og praktisk arbejde. Der skal dog ikke være nogen tvivl om, at der er flere, der har fået en større forståelse for, at det faktisk er rigtig vigtigt, at du tager dig tid til at være lidt alene og blot hygge for dig selv, da det faktisk er noget, der er vigtigt for din sundhed.

Det kræver heldigvis ikke så meget af dig

En klar fordel ved dette er, at det ikke er noget, der kræver det store af dig. Du skal blot tage dig tid til at slappe lidt af. Det kan du gøre på flere måder. I bund og grund, så er det blot noget, der handler om, at du skal sørge for at finde ud af, hvordan du bedst kan slappe af og hvordan du mener, du bedst kan nyde den tid, du har for dig selv. Det er også noget, der betyder, at det ikke kan være en undskyldning, at det er noget, der er svært for dig at sætte i stand.

Det er også vigtigt, at det gøres klart, at du ikke skal føle dig tvunget til at sætte det store i stand. Det er ikke noget, der kræver, at du skal tage i wellness, tage på en ferie eller noget i denne dur. Du kan i stedet gøre alt lige fra at sætte en film på til at lave en lækker kage. Hvis du har svært ved at finde på noget, du kan lave, når du blot er selv og har i tankerne, at du gerne vil have en dag eller blot en lille stund for dig selv, så kan du finde lidt forslag til dette her:

1. Hold et langt filmmaraton

Hvis du ved, at du har en hel dag, hvor det kun er dig, der er i fokus og hvor du blot skal nyde din alenetid, så kan du f.eks. give dig i kast med et langt filmmaraton, hvor du ganske enkelt bare ser film på film. Det er en del nemmere, hvis du har adgang til en god streamingtjeneste som f.eks. Netflix, Viaplay eller HBO Nordic, så du kan streame løs.

2. Du kan hygge dig med spilleautomater

Det er nok ikke noget af det første, du tænker på, hvis du ved, at du skal være selv og gerne vil nyde din alenetid. Ikke desto mindre, så er det uhyre hyggeligt at spille på de mange spilleautomater, du kan finde hos de online casinoer. Du kan f.eks. lave en konto hos LeoVegas.

3. Find en god bog og læs

Hvis du gerne vil være lidt for dig selv, så kan du også give dig i kast med en god bog. Læsning er altid både god tidsfordriv og underholdning. Hvis det er noget, du overvejer, så er det vigtigt, at du ikke blot vælger en tilfældig bog, men i stedet vælger en bog, som du er sikker på, at du kommer til at læse med stor glæde og som du kan læse i længe.

4. Læn dig tilbage og mærk efter

Hvad du også bør gøre i ny og næ er, at læne dig tilbage og mærke efter. Bare sidde og slappe af, og for alvor mærke efter. Det er noget, der gør stor gavn for din krop, men det er også noget, der gør, at du kan lære rigtig meget om dig selv. Derfor er det også noget, du bestemt bør sørge for at gøre engang imellem – gerne oftere end de fleste gør det.

Psykologer anbefaler at du tager alenetid

Det skal gøres klart, at det ikke blot er et tilfældigt postulat. Det er noget, der er udtalt af op til flere dygtige psykologer med tiden. Psykolog Camilla Holmgaard har bl.a. udtalt, at der er mange, der glemmer at tage tid til sig selv og lave plads i deres kalender til noget alenetid. Hun siger desuden også, at alenetid er uhyre vigtigt, hvorfor det ikke er noget, du bør gå ned på. Det er – som sagt – i stedet noget, som du altid skal sørge for at gøre god plads til.

Det er ikke noget, der kræver, at du er villig til at afsætte flere dage til dette. Det er noget, du sagtens kan gøre i løbet af en dag eller tilmed blot et par timer. Derfor er det også vigtigt, at du ikke lader dig begrænse af, at du tror, at det er noget, der kommer til at kræve meget af din tid. Det gør det nemlig overhovedet ikke. Kan du tilsidesætte en hel dag til blot at hygge for dig selv og virkelig mærke efter indvendigt, så vil det gøre underværker for dig.

Comments are closed.