Indretning af soveværelse

0

Spekulerer du nogle gange over, hvor lang tid du egentlig bruger i dit soveværelse? De fleste mennesker bruger faktisk 1/3 af ethvert døgn i soveværelse. Med andre ord, bør det prioriteres. Vi giver dig en række tips til, hvordan du kan indrette dit soveværelse.

soveværelse

Soveværelsets funktion

2/3 af døgnet bruger vi på at stresse rundt og prøve at nå det hele. 1/3 af døgnet har vi til at komme helt ned i gear. Din krop er blevet drænet for energi, og nu skal den tankes op igen. En stor del af den tid, vi bruger i vores soveværelse bruger vi på søvn. Så hvorfor er indretningen af soveværelset så vigtigt, når du alligevel bare skal sove derinde? Det er der flere gode grunde til.

Først og fremmest er dit soveværelse det første du ser, før du lukker øjnene. Når vi ligger og skal til at sove, ryger der ofte en masse tanker igennem vores hoved. For mange af os inkluderer det planlægning, frustrationer og andre stressende tanker. Hvis dit soveværelse roder og minder dig om endnu flere gøremål, er det med til at stresse dig yderligere. Hvis det i stedet udstråler ro, struktur og overskud, er det denne atmosfære og følelse som smitter af på dig, før du lægger dig til at sove – og når du vågner, for den sags skyld.
Dernæst er der en række faktorer som spiller ind, selvom du sover. Har du for eksempel ikke noget mørklægningsgardin, forstyrres din søvn af udefrakommende lys og glimt. Bor du for eksempel i byen, kan der komme mange lysglimt i løbet af natten, som forstyrrer din søvn. Er din dyne og pude flad og af dårlig kvalitet, forstyrres søvnen ligeledes.
En tredje grund er, at soveværelset er stedet for romantik. Er det hyggeligt og afslappet indrettet, opfordrer det romantiske stunder og gode, dybe snakke. Giv dig selv og din partner lyst til at opholde jer i rummet af andre grunde, end at i skal sove.
Slutteligt er indretningen af dit soveværelse vigtigt, fordi det som oftest er her, du opbevarer dit tøj. Ligger dit tøj i en bunke, kan det virke uoverskueligt at finde et pænt outfit frem. Hænger det derimod fint på bøjle og lagt sammen på hylden, er det nemmere at overskue, hvad du skal tage på. Frustrationer og tøjkriser om morgenen er på ingen måde anbefalelsesværdigt.

soveværelse inspiraiton

Soveværelse inspiration

Uanset om du er til den ene eller anden indretningsstil, findes der en række tips, som gælder for indretningen af ethvert soveværelse. Vi giver dig her en række tips som kan skabe ro og harmoni i dit soveværelse.

Komfort

Først og fremmest er det essentielt, at komforten i din seng er optimal. Overvej, hvilken type madras du kan lide at sove på – skal den være blød, eller er du mere til den lidt hårdere madras? Prioriter din seng, så du kan sove natten igennem uden afbrydelser.

Tekstiler

Dernæst er det ligeledes essentielt at vælge den rigtige dyne og pude, såvel som sengetøj. Er du mest til en let og tynd dyne, eller er du mere til en tyk, tung dyne? Det samme gælder din pude, som ligeledes spiller som stor rolle i, hvordan du sover. Vælg også dit sengetøj ud fra, hvad du bedst kan lide. Noget sengetøj er tyndt og blødt, mens andet er mere tykt i det. Du kan finde en lang række dyner af høj kvalitet hos Dynefabrikken.

tekstiler

Placer din seng centralt

Giv din seng den plads, den fortjener. Det er selvfølgelig en smagssag og et spørgsmål om udformning om rummet, hvorvidt din seng skal placeres centralt. Men ved at placere din seng centralt i rummet, giver du rum og plads til dig selv og din søvn.

Ryd op

Når du ligger og skal til at sove, forstyrrer det dine tanker hvis der ligger rod over det hele. Det samme gælder når du vågner. Sørg for at der er ryddet op i dit soveværelse, så du ikke ligger og stresser over oprydning før du skal sove. Forstyrrende tanker kan nemlig gøre, at du har svært ved at sove.

Skab ro, varme og harmoni

Når det gælder farvevalget i dit soveværelse er det vigtigt at tænke ro, varme og harmoni ind i indretningen. Vælg gerne lyse farver, men pas på at det ikke bliver for klinisk. Kør for eksempel et naturtema med beige, brune og brændte farver.

Mørklægningsgardiner

Når det kommer til din søvn, er det essentielt at dit værelse er mørklagt, når du skal sove. Lys kan nemlig forstyrre din søvn, uden at du selv bemærker det. Du kan få mørklægningsgardiner i både lyse og mørke farver, som gør det umuligt for lyset at skinne igennem. Stila sælger for eksempel en række flotte gardiner, som kan skabe mørke i dit soveværelse. Se udvalget her.

Belysning

Belysning nedprioriteres desværre alt for ofte i indretningen i soveværelset. Udover den store loftslampe bør man altid have en sengelampe. Og det er ligeledes vigtigt at du kan skrue op og ned for lyset. Når du skal til at sove, kan det nemlig forstyrre, hvis lyset er for stærkt, mens det kan hjælpe på morgentrætheden med et lidt skarpere lys.

belysning

Opbevaring

Overvej hvordan du kan opbevare dine ting i soveværelset. Med bedrollers kan du for eksempel gemme en masse rod af vejen, så det ikke forstyrrer dit øje og dit sind.

 

Leave A Reply