Hvad er sundhed?

0

Vi lever i en tidsalder hvor sundhed er i højsædet. “Lev længe og lykkeligt med en sund livsstil” er et blevet et nationalt motto. Men hvad er sundhed egentlig? Vi giver et bud på en række områder som kan medvirke til en sund livsstil.

du er hvad du spiser

Du er, hvad du spiser

Ja, det er ganske vist lidt af en kliche. Men langt hen ad vejen er det sandt – hvis du spiser usundt mad, får du en usund krop. Dårlige fødevarer inkorporeres direkte i din krop, og dræner den for energi. Får du ikke de nødvendige vitaminer og mineraler går det ud over din sundhed – dit immunforsvar svækkes, og du vil være mere modtagelig overfor sygdomme.

Men hvad er sund kost så? Hvilke fødevarer skal du spise for at forblive sund og rask, så du har overskud og energi til hele dagen? Dette spørgsmål florerer gang på gang, og diætister siger det ene og det andet. Der skyder hele tiden nye diæter op, som man bør følge, hvis man ønsker en sund livsstil.

Men faktisk er det slet ikke så kompliceret. Din krop genopbygger sig selv hver eneste dag – du bestemmer hvad du vil bygge den op ad. Og som udgangspunkt er det en god idé at indtage råvarer fremfor forarbejdede produkter, som indeholder en lang række e-numre og uforholdsmæssige doser kulhydrat.

Er du bange for, at du ikke får nok vitaminer og mineraler kan det være en god idé at indtage dem som et tilskud til din kost. På denne måde ved du, at du altid er i overskud. Find kosttilskud her.

sundhed1

Lyt til din krop

Får du presset dig selv for langt ud, fysisk såvel som psykisk, gør din krop opmærksom på det. Vær opmærksom på din krops advarselssignaler og tag dem alvorligt. Nogle af de mest almindelige signaler på, at din krop er i ubalance er symptomer såsom ekstraordinær træthed, søvnproblemer, svimmelhed, mavebesvær, spændinger i nakke og skuldre, hovedpine og lavere modstandskraft mod sygdomme.

Har du fået presset dig selv for langt ud er det vigtigt at du tager disse signaler alvorligt. Sørg for at drosle ned, og giv dig selv den plads og tid du har brug for. Døjer du med hovedpine og spændinger kan det være en god idé at opsøge professionel hjælp, så din krop kan komme i balance. Hos en kiropraktor kan du for eksempel få massage som kan afhjælpe mange muskelspændinger.

motion

Motion

En tredje faktor som er vigtig når det kommer til sundhed er motion. Det kan ikke siges nok gange. Motion giver mere energi og overskud – i langt højere grad end afslapning på sofaen gør. Prioriter motion i din hverdag – al bevægelse fremmer din sundhed. Korte gåture såvel som lange løbeture eller hårde crossfit timer.

Red apple and tape measure. Image shot 02/2008. Exact date unknown.

Hvad er sundhed?

Så hvad er sundhed? Ifølge WHo er sundhed ikke udelukkende et fysisk aspekt. Det er ligeledes en følelse af mental og social velvære. Sundhed er en individuel følelse af velvære, som opnås gennem en sund livsstil. Hvordan din sunde livsstil ser ud, er dog op til dig.

 

 

Leave A Reply