Hvad er det gode liv?

0

Der ville sikkert komme mange forskellige svar på det spørgsmål, hvis man spurgte tilfældige folk på gaden. Nogle ville nævne venskaber og familie, andre økonomisk stabilitet og atter andre måske kærlighed eller noget helt fjerde. Men det gode liv er også at have en sund krop og et godt helbred. Det er noget, de fleste af os tager for givet – lige indtil der bliver noget i vejen, for så føler vi os ikke længere godt tilpas. Så pas på din krop – du har kun den ene. Læs med og få et par remindere om, hvad der skal holdes ved lige.

Bevar dit originale tandsæt

Når ellers mælketænderne først er skiftet ud, er der kun ét sæt tænder tilbage, og du får ikke en chance nummer to. Derfor gælder det om at passe på dem – og helst helt fra start. Har du børn, er det vigtig at få lagt et godt fundament for tandhygiejnen, men det gælder skam også dig selv. Undgå de søde sager til daglig, sørg for grundig børstning og rensning, og husk nu tandtråden.

For langt de fleste er regelmæssige tandlægebesøg også en forudsætning for, at tænderne holder sig flotte. Venter du til det gør ondt, kan løbet allerede være kørt. Passer du de jævnlige tandlægebesøg, er der store chancer for at eventuelle problemer kan tages i opløbet og gøre minimal skade. De heldige Københavnere har Østerbro Tandlægecenter at ty til. Her er der stor fokus på blandt andet venlig og forstående håndtering af tandlægeskræk, som vi vel alle lider mere eller mindre af. Se mere på denne tandlæge, hvis du bor i nærheden og kunne rænke dig at tjekke dem ud.

Dermed være ikke sagt, at der ikke rundt om i landet er andre tandlæger med den samme gode service. Det gælder bare om at spotte dem og dele opdagelsen med omgivelserne.

Pas på ryggen

Alt for mange danskere ender med rygproblemer, og ryggen kan heller ikke skiftes ud. Der kan være flere årsager til eventuelle problemer, men en af de mere hyppige er, at vi simpelthen sidder for meget og sidder forkert. Ret ryggen noget mere, og sørg for mange stå-pauser, hvis du sidder meget ved computeren. De nye hæve/sænke-borde er i øvrigt geniale i den sammenhæng.

Gå uden om hjerte/kar-sygdommene

Ja, selvfølgelig skal man det, men det hænger uløseligt sammen med livsstilen generelt, og de fleste af os ved udmærket godt, hvad der skal til, eller rettere sagt, hvad det er, der netop ikke skal til: Røg, overdreven alkoholindtagelse, for mange usunde fedtstoffer og så videre. Det er ikke let at gøre op med de vaner, som man måske har brugt et halvt liv på at tillægge sig, men det er ikke desto mindre opskriften på et langt liv med godt helbred.

Listen er lang

Listen kunne fortsættes langt ned ad siden, men pointen er egentlig bare, at det gode liv nok hænger mere sammen med helbredet, end man tænker over til daglig. Forhåbentlig kræver det ikke et helbredsproblem, før vi lærer at sætte pris på det gode helbred.

Comments are closed.