Gyngestolens comeback i de danske hjem

0

Gyngestolen er et af de tidløse møbler, som altid vil finde hjem i folks stuer. Møblet har allerede en historie på adskillige hundrede år, og der er intet der tyder på, at møblets popularitet er faldende. Snarere tværtimod! Den stigende efterspørgsel på møblet kommer tydeligt til udtryk i det store antal af forskellige møbelforretninger og -huse, som fører forskellige designs af stolen.

Møblet er perfekt at slappe af i efter en hård arbejdsdag eller til at sidde foran pejsen i på en kølig vinterdag. Samtidig er møblet ideelt for de nybagte mødre at sidde og amme deres barn i samt for de stolte fædre, der således kan vugge barnet til ro. De fleste af os har da også minder fra vores egen barndom om vores bedsteforældre og deres gyngestol, hvor vi holdt af at lege som små.

Selvom vi ofte associerer møblet med ældre mennesker, og møblet da også kan have en positivt virkning på de ældres helbred, så finder stolen i stigende grad anvendelse i hjemmene blandt de yngre og modebevidste forbrugere. I denne artikel vil vi prøve at se nærmere på, hvorfor gyngestolen er blevet populær igen.

 

Hvorfor er stolen på vej ind i de danske hjem igen?

Her har vi samlet en liste over faktorer, der kan spille ind og forklare gyngestolens comeback. Det er sandsynligvis en kombination af de nævnte faktorer, der ligger til grund for dette, snarere end én enkelt faktor.

 

  • Større bevidsthed om moderigtig indretning på grund af boligmagasiner og sociale medier.
  • Forbrugerne har flere penge mellem hænderne end tidligere.
  • Individualisme og signalværdi. Man kan få cool point blandt vennerne ved at have en moderne gyngestol stående i stuen.
  • Retrostilen kombineret med det moderne islæt er blevet in.
  • Gyngestolen har til alle tider været populær i det ældre segment af befolkningen, og derved er de fleste blevet eksponeret for stolen og dens fordele på ét eller andet tidspunkt i deres liv.
  • Gyngestolen kommer i flere forskellige designs end nogensinde før.

 

Netop det at stolen fremstilles i en mangfoldighed af forskellige designs betyder, at der nu om stunder altid vil være et design, der passer til lige netop din indretning. Hvis du er til den klassiske indretning, kan en retro gyngestol være aktuel og passe ind blandt dine andre møbler. Hvis du er til en mere moderne stil med smarte designermøbler i dit hjem, så kan du også få flere forskellige designs af gyngestole, som har moderne og innovative designs. Nedenfor kigger vi nærmere på nogle af de mange forskellige designs af stolene, som let kan fås på markedet i dag.

 

Der er flere gyngestoldesigns på markedet end nogensinde før

I dag er det muligt både at få gyngestole i klassisk design, såvel som stole i moderne form samt stole, der er fremstillet i fletmateriale.

Blandt stolene i klassisk design er Wegner gyngestolen nok det bedste eksempel. Wegner stolen PP 124 er fremstillet i lyst, sæbebehandlet bøg som i ryglænet benytter sig af flettet flagline. Denne stol er fremstillet i hånden med kærlighed og sans for detaljerne. Ikke nok med at stolen har en høj grad af siddekomfort, så er den også et æstetisk mesterværk og indbegrebet af skandinavisk minimalisme. Med en pris på ca. 36.000 kr er stolen ikke billig, men hvis man kan lide at gynge, så er den pengene værd, da den varer en livstid eller mere!

Stingray stolen er tegnet af en anden dansker, Thomas Pedersen. Stolen er et eksempel på designmæssig innovation og kunst kombineret i et funktionelt møbel. Stolen er et eksempel på en nytænkt og moderne gyngestol til hjemmet med den moderne indretning. Sædet er udformet i plast og drager inspiration fra blandt andet havets østers. Udvendigt er stolen rå og smuk, og invendigt er den raffineret, sofistikeret og frem for alt behagelig at sidde i!

Der findes også et meget stort udvalg af fletgyngestole på markedet. I Danmark er de fleste af disse fletmøbler fremstillet af Sika Designs. Stolene fremstilles i rattan, som er en smuk og ekstremt stærk klatrepalme, der voker i troperne. Da der er tale om stole i naturmateriale, er der ikke to stole, som er ens! Møblerne kommer i flere naturlige nuancer af grå og brun, men kan naturligvis også fås malet sort og hvid. Derudover kan man endda få hængegyngestole. Disse møbler er fletstole, der hænger ned fra en krog i loftet, og hvor man nemt kan sidde i timevis og vippe frem og tilbage med fødderne på gulvet, mens man læser sit yndlingsmagasin. At gyngestolen har fået et comeback forstår man godt!

Comments are closed.