Guide: Gode alternativer til cigaretter

0

Der kan være flere årsager til, at man leder efter alternativer til cigaretter. De umiddelbare konsekvenser af tobaksrygning omfatter først og fremmest dårlig ånde og rygerhud. Endvidere er rygning både helbredsskadende og dyrt, hvilket er nogle af grundene til, at flere og flere rygere planlægger et rygestop.

Ryger du, fordi du er afhængig af nikotin, kan du gøre klogt i at lede efter sunde(re) alternativer. I den anledning kan du glæde dig over, at der findes mange nyttige alternativer, som tilgodeser både økonomi og helbred.

Nikotintyggegummi

Nikotintyggegummi er med høj sandsynlighed det nemmest tilgængelige alternativ, da det kan købes i langt de fleste supermarkeder og kiosker. Det er sågar muligt at købe såkaldt nikotintyggegummi på nettet.

Nikotintyggegummier er populære, fordi du kan få stillet din nikotintrang uden at skulle fylde dine lunger med røg og farlige stoffer. Nicorette, Nicovel og Nicotinell er blot nogle af de producenter, der har specialiseret sig i udvikling af denne type tyggegummi.

Du skal blot tygge på disse tyggegummier, ligesom du er vant til at tygge på andre former for tyggegummi. Du kan tilmed være heldig at finde din foretrukne smagsvariant.

E cigaret

En e cigaret er et velkendt alternativ til den klassiske cigaret. Den helt store fordel ved en e cigaret er, at du oplever den samme følelse, som når du ryger en almindelig cigaret. Forskellen er dog, at du indånder damp i stedet for røg. Således har det også været muligt at eliminere problemet med passiv rygning, som ellers er et emne, der ofte er genstand for debat.

Vælger du fremadrettet en e cigaret frem for en almindelig cigaret, vil du hurtigt kunne mærke fremgang – både hvad angår din økonomi og dit helbred. Du kan tilmed få lov til at ryge stort set alle offentlige steder, da reglerne for rygning af e cigaretter er ganske lempelige.

De elektriske cigaretter forhandles i en række fysiske butikker og på internettet. Er det første gang, du skal stifte bekendtskab med en e cigaret, kan du starte med at købe et startsæt bestående af det mest nødvendige for at komme i gang med at dampe. Se evt. udvalget på denne webshop.

Nikotinplaster

Nikotinplastre står ligeledes i høj kurs blandt danskere, der ønsker at stoppe med at ryge. Disse nikotinplastre kan købes i forskellige styrker, hvor din ideelle styrke afhænger af, hvor meget du ryger. Behandlingstiden med nikotinplastre er typisk to-tre måneder.

Det er op til dig at vurdere, om du vil bruge plastret døgnet rundt, eller om du vil tage det af på visse tidspunkter. Det er meget normalt at tage nikotinplastret af, når man skal i bad og skal sove. Et nikotinplaster kan bruges i op til 24 timer ad gangen, hvorefter det skal skiftes.

Nikotinplastret skal påføres et sted på kroppen, der både er tørt, rent og hårfrit. Det kunne være på ryggen, brystet, hoften eller et helt fjerde sted. Det vigtigste er, at plastret sidder ordentlig fast, så virkningen træder i kraft. Ligesom det gør sig gældende for nikotintyggegummier, kan nikotinplastre også købes i de fleste supermarkeder o.l.

 

 

Comments are closed.