Glæden ved det rigtige værktøj i køkkenet

0

Uhmm… Den liflige duft fra ovnen sætter for alvor ind og sniger sig gennem stue, gang og andre rum. Og snart er hele dit hjem indhyllet i en fantastisk velduft af søde aromaer.

Den gode proces
Men forud for de herlige dufte af nybagt kage går processen for selve kagebagningen. Nødder hakkes, chokolade smeltes over vandbad, der måles mel af, og æggene skal piskes sammen med sukker. Det er her, under processen, at man hygger sig, smager lidt på chokoladen og dufter til de gode ingredienser. Og hele glæden forstærkes af at have alle de rigtige bageværktøjer inden for rækkevidde.

Den rette form
For man skal ikke underkende, hvor super nemt det hele bare føles, når alt spiller. Man kender det også fra andre interesseområder, for eksempel inden for håndværkerbranchen. Hvis ikke man har det rigtige bor til slagboremaskinen eller den rigtige størrelse skruetrækker, falder glæden over at stå midt i processen. På samme måde føles det ikke helt ”rigtigt” at hælde dejen i en rugbrødsform, når den egentlig skulle have været i en rund springform. Men fortvivl ikke – en virksomhed som for eksempel Bent Brandt forhandler alt i udstyr til bagning.

Bagemåtten du aldrig vil undvære
Hvis vi bliver i verdenen af værktøjer eller hjælpemidler til køkkenet, vil en gadget som en bagemåtte bestemt også høre ind under betegnelsen ”uundværligt køkkengrej”, når man bager. En bagemåtte er et rigtigt godt hjælpemiddel, når du arbejder med dej, som skal rulles ud. Ofte hænger dejen fast i køkkenbordet, når man bruger kagerulle, og man er nødt til at komme unødigt meget mel i dejen, før den slipper bordet. Med en bagemåtte kan man rulle dejen ud, uden den klæber sig fast. Derudover er den perfekt, når man skal rulle roulade, kanelsnegle eller marcipanbrød til lange ruller, som man senere skal skære ud. En anden stor fordel er, at en bagemåtte både tåler at komme i ovnen på 230 grader, og selvfølgelig kan den også gå i opvaskemaskinen. Intet kan være nemmere.

Leave A Reply