Føler du dig psykisk sund?

0

Vi lever i en tid, hvor alle kæmper for at holde sig sunde ved hjælp af motion og god kost. Det er vigtigt at holde sig sund, for vi vil jo gerne leve længe og godt. Det kræver konstant vedligehold af kroppen og vi bruger derfor et utal af timer i fitnesscenteret. Dertil kommer nødvendigheden af sund kost, hvilket kan kræve en masse overskud i en travl hverdag. Uanset hvordan man ser på det, kan man vel blive enige om en ting: Man kommer ikke sovende til et sundt helbred. Det kræver hårdt arbejde. Men hvad med det mentale helbred? Interesserer vi os egentlig for det?

Bruger vi tid på at styrke vores psykiske overskud og sundhed? Nej vel? For vores mentale sundhed kan man jo ikke se. Den kan vi ikke smide op på Facebook eller Snapchat på samme måde som vores poserede billeder fra fitnesscenteret eller vore grønne aftensmad. Det hele handler om det look vi har udadtil, hvilket desværre gør at alt for mange negligerer det indre.

Overvægt og fysisk usunde vaner er nok det de fleste tænker på, men mentale vanskeligheder og psykiske sygdomme er hurtigt ved at blive et langt større problem. I en tid hvor vi arbejder mange timer hver eneste dag, skal dyrke alverdens sociale forbindelser og samtidig have overskud til familie og børn, er det ikke så underligt at man kan få psykiske vanskeligheder. Det kræver simpelthen en umenneskelig psykisk styrke at klare alt dette. Især når man samtidig skal gå og bekymre sig om fremtiden. Bliver jeg fyret? Hvad med det store boliglån? Kan jeg nu bruge min uddannelse til noget?

Flere og flere danskere går rund med psykiske lidelser, uden at de selv er klar over det. Det kan være spiseforstyrrelser, depression, tvangstanker og meget mere. Ofte kan man ikke se det på dem, selvom man går op af dem hver eneste dag. Det er et problem, der skal tages hånd om og derfor er det meget vigtigt, at man passer sit mentale helbred. Også selvom man ikke føler, at man fejler noget. Det kan nemlig sagtens lure under overfladen og når først det rammer for alvor, kan det være langt mere besværligt at håndtere.

Psykoterapi kan være en udvej for mange. Det er ikke helt så drastisk som psykiater eller psykolog, men det kan stadig være et godt værktøj for de, der døjer med at klare det hele.

Sensetik er et fælleskab af psykoterapeuter, der ønsker at hjælpe de kriseramte danskere, som går med problemer, de ikke selv er klar over. Der benyttes en række kombinerede fysiske og psykiske øvelser, som har til mål at skabe fokus og samle tankerne. Det kan afhjælpe rigtigt mange af de problemer, som klienterne går og døjer med. Der tilbydes terapi enkeltvis, men også i grupper. Hvis det er parforholdet, der trænger til en hjælpende hånd, er dette også muligt med grundig parterapi.

Undersøg mulighederne her og kom godt i gang med, at forbedre dit mentale helbred. Din psyke skal jo helst holde lige så lang tid som din krop.

Comments are closed.