En modetendens, der tvinger til dig at tage stilling

0

Mode er for mange rimeligt lige til. Er du vild med mode, synes du sikkert ikke, at det er særlig kompliceret at gå ud at shoppe de nyeste trends. Mode bliver dog mere og mere kompliceret, da det kan tvinge forbrugerne til at tage stilling til forskellige etiske spørgsmål. Du kan i dette indlæg læse mere om, hvordan mode kan tvinge dig til at skulle have en holdning.

Hvis du går meget ind for dyrevelfærd

Er du stor tilhænger af, at vi skal være gode ved dyrene, kan du blive udfordret, når det kommer til mode. Der findes nemlig flere former for tøj, der er lavet af dyrs pels eller hud. Læder er blandt andet lavet af kohud. Går du meget ind for dyrevelfærd, kan al form for læder være en god idé at gå udenom, da det ellers kan sende et forkert signal. Kan du godt lide det look, læder har, findes der flere producenter, der anvender kunstlæder i stedet.

Et andet område, der har med dyrevelfærd at gøre, er pelse. Pelsjakker er således blevet yderst moderne. Ægte pelsjakker er dog lavet af dyrs pels. Det er noget, der er blevet diskuteret meget af aktivister indenfor dyrevelfærd. Som med læder findes der også et alternativ til en ægte pels. Der findes nemlig en del producenter, der laver kunstige pelse, også kendt som fake fur. Det ligner en pelsjakke, men er lavet af kunststof i stedet for. Ved at vælge fake fur frem for ægte pels støtter du dyrevelfærden. Du kan købe fake fur online.

Børnearbejdere i Asien

Man hører desværre om det alt for ofte. Når produktion af modetøj outsources til andre lande, er det efterhånden ikke sjældent, at der benyttes børn til at producere tøjet. De fleste har en stærk holdning om, at det ikke er noget, de vil støtte. Det kan dog være noget, der er svært at undersøge. Mange virksomheder har været ude for, at de ikke selv var klar over, at det var tilfældet. Ikke desto mindre er det et område, de fleste gerne vil undgå at bevæge sig ind på.

Det kræver dog lidt mere research end som så at opnå vished på området. Er det område, du går meget op i, kræver det, at du undersøger virksomheden til bunds. Det betyder, at du skal undersøge, hvor de får produceret deres modetøj, og hvordan det foregår. Fordi det er et emne, der ofte er oppe at vende, er der flere og flere virksomheder, der er begyndt at gøre meget ud af at gøre opmærksom på deres produktionsprocesser. Det gør de bl.a. ved at besøge fabrikkerne og sikre sig, at det går rigtigt for sig. Hvis dette er tilfældet, vil virksomheden typisk dokumentere det, så du som forbruger trygt kan handle videre.

 

Comments are closed.