En modetendens der går mange år tilbage

0

I lille Danmark, og faktisk også i store dele af resten af verden, er vi kommet ind i en periode, hvor vi adopterer modetendenser, der har rødder helt tilbage i 20’erne. Særligt 80’erne og 90’erne har gjort et indtog i danskerne påklædning. Der kan være rigtig mange grunde til denne tendens, men det har sandsynligvis noget at gøre med den nostalgi, der hærger i hele verden for tiden, og så har 90’ernes successerier nok også en lille finger med i spillet. Hvem har f.eks. ikke misundt flere af Rachel Greens skønne outfits fra den kendte serie Venner?

Brug masser af mønstre

Når du skal tage hul på de genoplivede modetendenser, er mønstret tøj en god indgangsvinkel. Blomster et af de mønstre, der især er steget i popularitet, og disse blomster må særligt gerne være store. Mange mødre og bedstemødre vil huske denne tendens fra deres egen tid, og der er også en god chance for, at de dagen i dag vil hade den. Men af den grund behøver de unge mennesker jo ikke at gå glip af denne helt særlige trend.

Noget, der aldrig slår helt fejl, er en kjole eller en skjorte med mønstre. Disse er nemlig med til at sætte lidt lækker kulør på hverdagen, og hvem ønsker ikke det? Den blomstrede skjorte er også nem at kombinere med et par sorte jeans.

Faktisk er det også blevet ganske populært at have mønstrede bukser på. Det gælder især i form af striber, og hvis de er en løs model.

Gå ikke ned på farve

Foruden mønstre kan du også bare begynde at gå klædt mere farverigt, for er der noget som 90’erne og 80’erne huskes for, er det deres spraglede farver, som efterfølgende også gik af mode. Men nu er farverne på banen igen. I dag kan du næsten ikke trække i for mange farver, og i nogle tilfælde behøver de farver, som du trækker i, ikke engang at matche. Hvis du vil spille den sikkert, er det dog en god ide at iklæde dig farver, der komplementerer hinanden. Du kan finde masser af tøj, der netop er inspireret af blandt andet denne tendens på www.mustus.dk.

Kombiner gammelt med nyt

Selvom rigtig mange er trukket i tøj, der er inspireret af 90’ernes modetrends, behøver du ikke udelukkende dedikere dig til denne påklædning. Der er nemlig rigtig mange måder, hvorpå du kan kombinere både gammelt og nyt. Hvis du f.eks. er glad for sort, kan du glæde dig i halvfems procent sort tøj og så tilføje en lille ting, der er mønstret eller farvet. Kontrasten kan i mange tilfælde skabe en fed effekt, som du ikke kunne have opnået udelukkende ved hjælp fra 90’erne.

Du kan også kombinere minimalistiske smykker med mønstret tøj. På den måde holder du stilen på et minimum og dæmper de gamle modetendenser lidt. Dette er kun nogle få muligheder. Der findes et hav af løsninger, og det er bare med at prøve dig frem til det, der fungerer bedst for dig.

Comments are closed.