Det er dyrt at være studerende

0

Det varer ikke længe, før universiteterne igen bliver fyldt med nye grønne håbefulde studerende, der skal i gang med deres drømmeuddannelser. Det er ofte en svær tid de første dage, da indtrykkene er mange, menneskerne er nye og omgivelser anderledes end man plejer. Det handler om at give et godt førstehåndsindtryk til ens nye medstuderende og undervisere. De fleste bliver klippet inden studiestart og bruger måske lidt ekstra penge på en ny skjorte eller lign. for at se helt klar ud.

Mænd gør i højere grad noget ud af sig selv

Det er ikke kun kvinder, der vælger at stadse sig ud. Mænd er i højere grad begyndt at gøre noget ud af deres udseende. Det kan også mærkes og ses på den mængde af herretøj, accessories og helse der bliver solgt – både via Internettet og fysiske butikker til de danske mænd. Især internethandel er blevet en populær del af mænds bevidsthed.

Udvalget af herretøj er blevet markant større de senere år i takt med efterspørgslen. De danske butikker har også pludselig fået øjnene op for mændenes ønsker, efter hele den store udenlandsbølge væltede ind over Danmark. I en periode blev størstedelen af tøj handlet på udenlandske webshops. Sådan behøver det heldigvis ikke være længere, da det danske udvalg af herretøj er blevet forbedret og skræddersyet til ønsker og behov fra forbrugerne.

Studiebøger vejer tungt – ikke kun i tasken

Udover nyt dyrt tøj skal der ligeledes bruges penge på studiebøger. Helt afhængigt af studievalg koster bøgerne fra 100 – 2.000 kr. for en enkelt bog. Det er mange penge, da der skal investeres på ny hvert semester. De fleste bøger kan anskaffes i brugt format, men det får ikke omkostningerne til at forsvinde.

En del af fællesskabet

I frygt for at blive efterladt vælger langt størstedelen af nye studerende at deltage i alverdens fester og arrangementer i begyndelsen af et studie. I starten opbygges relationer de studerende imellem og her skabes venskaber, der kan vare resten af livet. Derfor opfordrer undervisere i høj grad de nytilkomne at være en del af fællesskabet for netop at få skabt nogle solide relationer. Det kan dog være ganske bekosteligt at ville deltage i alt, der bliver arrangeret, og nogle bliver nødt til at sige fra på et tidspunkt

Studiejob eller studielån

Til alle disse ovenstående emner skal der bruges midler for at ”være med”. Mænd har ry for ikke at have samme respektløshed overfor medstuderendes valg af herretøj. Det er dyrt at skulle købe nyt tøj, gå i byen og løbende anskaffe sig studiebøger. Derfor er en nødvendighed for de fleste enten at anskaffe sig et studiejob eller ansøge om et studielån.

Comments are closed.