Billig parfume? Find den online.

0

Vidste du, at du ved at købe parfume online kan få det til langt under den pris, du skal betale i butikken? Her kan du læse mere om hvad parfume indeholder, forskellige parfumekvaliteter og hvad du skal være opmærksom på, når du køber parfume.

Hvad er parfume?

Parfume karakteriseres som en velduftende væske. Det er almindeligvis en opløsning af æteriske olier i vand eller alkohol. Alt efter, hvor stor koncentrationen af æteriske olier er, klassificeres parfumeprodukter udfra tre kategorier. I eau de cologne er der 3% æteriske olier, i eau de toilette er der 5% æteriske olier og i eau de parfume er der 15% æteriske olier.

De æteriske olier som anvendes i parfume blev før i tiden udvindet fra planter eller dyr, men efterhånden som parfumen blev masseproduceret er det i dag oftere at de naturlige duftstoffer fremstilles syntetisk. Når en parfume produceres kan der benyttes op til 300 forskellige enkeltduftstoffer.

Duftkompositionen i en parfume består som oftest af en topnote, en mellemnote og en bundnote.  Topnoten er den duft, som fordamper ganske hurtigt efter parfumen er sprøjtet ud. Den giver dermed plads til den lidt mere kraftige mellemnote, som igen afløses af den helt stærke bundnote. Bundnoten er mere vedholdende i sin duft fordi der er tilsat et såkaldt fiksativ.

USA, New Jersey, Jersey City, Young woman testing perfume. Image shot 2011. Exact date unknown.

Hvor kommer parfumen fra?

Der findes beviser på, at parfume har eksisteret i mere end 4000 år. Arkæologer har i Pyrgos på Cypern fundet resterne af et antikt parfumeri, hvor relativt højavancerede destillationsapparater, fade, tragter og parfumeflasker var blevet brugt i skabelsen af verdens første parfumer.

Kulturhistorisk kendes parfumering fra de ældste kulturer i en række forskellige former.

Tilbage i 1200-tallet var Venedig centrum for parfumehandlen i form af æteriske olier fra østen. Parfumen slog endeligt igennem i løbet af 1700 tallet, hvor dufte kunne købes til både mænd og kvinder. Denne opdeling af parfumer har eksisterende helt indtil 1990’erne, hvor unisex parfumer så småt begyndte at blive lanceret.

Parfumen som vi kender den i dag begyndte sin lancering fra 1900-tallet, hvor modehusene begyndte at lancere deres egne parfumer. I dag har stort set alle modehuse deres egne parfumeserie.

Billig parfume?

Der findes som sådan to former for billig parfume. Først og fremmest kan du købe parfumer som fra fabrikken er billig – og af dårlig kvalitet. Bag disse parfumer er ikke et anerkendt brand, som har udviklet parfumen gennem tiden og testet den af, så de ved at kvaliteten er i top. Disse parfumer kan på ingen måde anbefales. Du vil som oftest opleve at parfumen meget hurtigt fordufter, og selve duften vil ofte være meget kunstig og syntetisk.

Den anden type ”billige parfume” du kan købe, er den gode kvalitets parfume – blot til en pris som ligger under den, du normalt skal betale i butikken. Et eksempel på et sted du kan få billige parfumer er på hjemmesiden Billigparfume.dk, hvor du kan få en lang række anerkendte brands til en lav pris.

parfume_4

Parfumeklassikere

En parfumeklassiker fødes, når e n specifik duft har overlevet gennem tiden, og på trods af diverse modeluner har fanget folks opmærksomhed i årevis. Klassikeren består selv gennem flere generationer. Den første store modeskaberklassiker var Chanel No 5, som blev lanceret i 1921. Andre brands såsom Kenzo, Dolce & Gabbana samt Marc Jacobs har ligeledes gennem tiden skabt en række ikoniske dufte, som varer ved.

 

Leave A Reply