Æggekoger: din hjælper i køkkenet

0

I særdeleshed er proteinrig kost blevet populært i Danmark i løbet af de sidste par år – og med god grund. Proteiner er meget vigtige for os i den daglige kost, og er en kilde til nogle af de vitaminer og mineraler som vi har brug for i en aktiv hverdag.

Din kilde til daglige proteinindtag
En proteinrig spise, som vi igennem mange år har taget til os, er æg. Æg er god hverdagskost og nemt at lave. Og med en æggekoger, bliver det faktisk endnu nemmere for dig, at tilberede aftensmaden, hvis den står på lækre madder med æg. Der var engang, hvor man frarådede æg, hvis man havde et kolesteroltal, som var for højt. I dag er forskerne blevet klogere, og det vil sige, at der ikke længere er hold i dette postulat – og du kan derfor uden bekymring spise æg på daglig basis. Ægs egenskaber er mange, og er særdeles velegnet i samspil med andre råvarer som for eksempel fisk og skaldyr, som sundhedsstyrelsen anbefaler, at vi skal spise mere af i det daglige.

Skærmbillede 2015-01-29 kl. 10.27.19

Gør det enkelt
Og hvad endnu bedre er så er æg noget, de fleste mennesker kan lide, grundet den meget neutrale smag. Og med det prospekt, forsømmer vi måske i virkeligheden en mulighed for at gøre vores forretter eller desserter ekstra gode med denne enkle og dejlige spise. Et redskab som du ikke ville kunne leve uden i dit køkken er herfor den efterhånden velkendte æggekoger. Den tilbereder dine æg, som du gerne vil have dem – blødkogte eller hårdkogte. Det er en fantastisk tidsbesparer, specielt i en travl og aktiv hverdag, så du ikke er tvunget til at stå og holde øje med gryden under kogningen.

Lækre forretter til din fest – med æg
Nu ligger det vidst fast, at æg er godt for dig at spise. Men du tænker garanteret over, om du kan bruge æg som en mere formel spise, når du eksempelvis skal invitere på middag. Det kan du altså sagtens, og specielt som en lækker forret, til dine fester og hvis du følger linket, kan du finde massere af inspiration og opskrifter på gode forretter med æg. Med din æggekoger, gør du det til et nemt arbejde, at servere forretten bestående af friskkogte æg, som er kogt nøjagtig på den måde, som opskriften foreskriver. Så nu er der ingen undskyldninger for ikke at proppe dine lækre forretter med lækre proteiner, som du finder det i dine æg – du kan lige nå det til weekendens selskab. Har du ikke tid til at kokkerere selv, til gæsterne kommer, ja så er der heldigvis mange andre muligheder. Du kan blandt andet få hjælpe udefra, af henriksdinerogsmørrebrød.dk, som nemt og enkelt kan hjælpe dig med lækre forretter – og sågar hovedretter.

Leave A Reply